[O1] Jaki tu ma być telefon?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barthez1978
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez Andys
    [b] Ale jeśli instalacja stanieje do poziomu 5-6tys. zł, może sam się nią zainteresuje.
    tylko, ze teraz wydasz duzo wiecej na PB - wiec na jedno albo jeszcze drożej wyjdzie.
  • jarecki314
    Classic
    • 2009
    • 39

Mam pytanie.W mojej octavce jest miejsce w podłokietniku na telefon.Przy zapalniczce jest jakieś gniazdo(zakładam,że do podłączenia telefonu).Czy trzeba jakiś konkretny model telefonu do tego uchwytu czy jakikolwiek można podłączyć do tego wejścia pod spodem.Wersja auta Elegance (rynek niemiecki),wyposażona w fabryczną nawigację.Czy wie ktoś z kolegów czy mam fabryczny zestaw głośnowówiący i czy po podłączeniu telefonu będzie działał.
    Załączone pliki

Komentarz

• awiacek
      Ambiente
      • 2007
      • 152

Re: Jaki tu ma być telefon?

Zamieszczone przez jarecki314
      Mam pytanie.W mojej octavce jest miejsce w podłokietniku na telefon.Przy zapalniczce jest jakieś gniazdo(zakładam,że do podłączenia telefonu).Czy trzeba jakiś konkretny model telefonu do tego uchwytu czy jakikolwiek można podłączyć do tego wejścia pod spodem.
      Brakuje Ci jeszcze adaptera pod telefon, o ile dobrze paniętam w podłokietniku była nokia coś ala 3310.
      Czy wie ktoś z kolegów czy mam fabryczny zestaw głośnowówiący i czy po podłączeniu telefonu będzie działał.
      Oczywiście, że tam jest. Tylko czy jest sens szukać działającej nokii .

Komentarz

• jarecki314
        Classic
        • 2009
        • 39

Zamieszczone przez awiacek
        Mam pytanie.W mojej octavce jest miejsce w podłokietniku na telefon.Przy zapalniczce jest jakieś gniazdo(zakładam,że do podłączenia telefonu).Czy trzeba jakiś konkretny model telefonu do tego uchwytu czy jakikolwiek można podłączyć do tego wejścia pod spodem.
        Brakuje Ci jeszcze adaptera pod telefon, o ile dobrze paniętam w podłokietniku była nokia coś ala 3310.
        Czy wie ktoś z kolegów czy mam fabryczny zestaw głośnowówiący i czy po podłączeniu telefonu będzie działał.
        Oczywiście, że tam jest. Tylko czy jest sens szukać działającej nokii .
        Dziękuję za odpowiedź,myślałem że jakimś kablem można każdy telefon podłączyć

Komentarz

• orzeu
          Classic
          • 2010
          • 31

Myślę że daloby się Fotka trochę słaba, wygląda na złącze starych nokii (6210 itp, przed POP-Portem), a skoro nie wystaje ostro to telefonu bezpośrednio nie wepniesz -> musi być jakiś kabel do tego którym się spina to złącze z telefonem. A skoro jest kabel to można sobie go nawet zrobić Jeśli to faktycznie stare złącze nokii to można kupić wtyczkę do tego za 3PLN, wypuścić z tego mikrofon i głośnik mono na trzech pinach i np. podpiąć do mini-jacka a potem do każdego nowego telefonu. Kwestia co to dokładnie za złącze żeby znaleźć pinout.
          Mój Skodillac

Komentarz

• jarecki314
            Classic
            • 2009
            • 39

Zamieszczone przez orzeu
            Myślę że daloby się Fotka trochę słaba, wygląda na złącze starych nokii (6210 itp, przed POP-Portem), a skoro nie wystaje ostro to telefonu bezpośrednio nie wepniesz -> musi być jakiś kabel do tego którym się spina to złącze z telefonem. A skoro jest kabel to można sobie go nawet zrobić Jeśli to faktycznie stare złącze nokii to można kupić wtyczkę do tego za 3PLN, wypuścić z tego mikrofon i głośnik mono na trzech pinach i np. podpiąć do mini-jacka a potem do każdego nowego telefonu. Kwestia co to dokładnie za złącze żeby znaleźć pinout.
            Ja jestem zielony w tym temacie...Może ktoś zechce spróbować zrobić taki kabelek...?oczywiście nic za darmo..

Komentarz

Pracuję...